dům

Přízemní, zděný objekt s roubenou světnicí, postavený na obdélném půdorysu. Sedlová střecha je krytá eternitem. Objekt se nachází ve svažitém terénu v blízkosti komunikace v horní části obce. Vchod do síně je umístěn na SV průčelí. Dispozice domu je levá - chlév je přístupný ze zápraží. Čtvrtý díl půdorysu domu tvoří stodola rámové konstrukce se svislým, přelištovaným bedněním. Na její SZ průčelí navazuje nízká přístavba z lomového zdiva s pultovou stříškou krytou eternitem. Zdivo celého objektu je lomové, na SV fasádě opatřené tenkou vápennou omítkou, na SV průčelí vápenným nátěrem. Roubení světnice stojí na vyšší zděné, omítané podezdívce a je v celé ploše kryté svislým bedněním s přelištováním. Světnice je osvětlena třemi okny na SV průčelí, třemi okny na JV a jedním na JZ průčelí. Obdélná, dvoukřídlá okna různého stáří dodržují dělení křížem do čtyř polí. Svlakové dveře vedoucí do síně jsou osami v jednoduchém trámovém ostění. Štíty jsou jednoduše svisle bedněny. Na JZ průčelí se uprostřed střechy nachází větší obslužný vikýř.