býv. arciděkanství, nyní biskupství

Dvoupatrový řadový zděný dům na hluboké parcele. Na průčelní dům navazují dvě nestejně dlouhá dvorní křídla. Vrcholně barokní průčelí o pěti okenních osách ukončené dvojicí zvlněných atikových štítů, kryjící dvě sedlové příčně položené střechy. Pásované přízemí prostupují pásované lisény, na které dosedá profilovaný kordon. V ose průčelí umístěn vjezd, rámovaný mohutným edikulovým portálem: stlačený oblouk vjezdu dosedá na toskánské hlavice stojek, vrcholový klenák záklenku zdoben silně předstupující volutovou konsolou, nesoucí oválnou kartuš s akantovým dekorem, kartuš korunována mitrou. Pilastry edikuly s iónskými hlavicemi nesou bohatě zvlněnou a zprohýbanou římsu. Okna přízemí mají ploše podložené ostění, přímé nadokenní římsy a obdélníkové parapety. Obě patra prostupuje vysoký pilastrový řád s korintskými hlavicemi, podloženými lisénovými rámci. Okna obdélná. Nad okny prvého patra se střídají segmentové a trojúhelné římsy, podokenní parapety jsou zvlněné podložené. Okna 2. patra v jednoduchých rámcích s uchy, se zvlněnými parapety, dosedajícími na štíty spodních oken. Patro ukončeno kladím se zvlněným vlysem a značně vystupující korunní římsou. Štíty vyrůstají ze společného soklu, po stranách mají konkávně probraná křídla, plochy štítů členěny lisenovými rámy, uprostřed situováno okno v lištovém ostění s uchy a kapkami. Štíty ukončeny sedlově zvlněnou římsou, stínící štukovou ornamentiku. Ve vrcholech štítů kříže, po stranách čučky, na atice obelisky.