sgrafita Mikoláše Alše na městském domě

cyklus Sběr léčivých bylin a) dívka b) chlapec c) ornamentální výzdoba Lékárna "U Bílého jednorožce". Zděný omítaný dvoupatrový řadový dům s mírně vystupujícím bočním pravým jednoosým rizalitem. Průčelí o 4 okenních osách. V 1. patře rizalitu francouzské okno, které vede na balkon s kovanou mříží. V přízemí výkladní skříně lékárny. Fasádu zakončuje korunní konzolová římsa s atikou. Nad rizalitem volutový nástavec s trojúhelným štítem. Architektonický detail je pseudorenesanční. Kolem oken 2. patra na zlatém pozadí freska hocha a dívky v kroji 17. století, sbírající léčivé byliny uprostřed rostlinných rozvilin. Nad okny ornamentální výplně stylizovaných květů. Vše v barevné fresce na zlatém pozadí. a) Dívka V akantových rozvilinách dívka v historickém odění. Na hlavě čapku, na levé ruce košíček. Barevnost: podklad – zlato, červené, modré, zelené, žluté, bílé b) Chlapec V akantových rozvilinách chlapec v historickém odění. Pravou rukou dráždí hada obtočeného kolem stylizovaného osekaného kmene. Barevnost: podklad – zlato, červené, modré, zelené, žluté, bílé c) Ornamentální výzdoba Akantové rozviliny ve volných plochách druhého patra. V medailonu pod štítem domu kříž s monogramem. Barevnost: podklad – zlato, červené, modré, zelené, žluté, bílé; medailon: na stříbrném podkladu červený kříž, monogram červený