městský dům Scriboniovský

Zděný omítaný dvoupatrový řadový dům na dvou původních gotických parcelách se dvěma štíty, kryjícími dvě příčné sedlové střechy (tašky). Do náměstí se obrací zdobnou fasádou o pěti okenních osách. V přízemí v druhé ose zleva monumentální barokní vstupní portál , zaklenutý polokruhem na pilířích s římsovými hlavicemi, plochy pilířů a archivolty s rytými obdélnými a kruhovými výplněmi. Portál je po stranách rámován dvojicí mírně nakoso vytočených pilastrů s náznaky diamantových bos na podstavcích a s konzolovými hlavicemi, nesoucími silně vysazenou profilovanou římsu; římsa se ve střední části pravoúhle zalamuje k dutě vyhrocenému štítku – v něm domovní znamení řeckého kříže. Pilíře na římse zakončují barokní vázy. V krajních osách přízemí osazeny jednoduché polokruhem zaklenuté portály, vpravo od hlavního vstupu dvojice obdélných oken v ostěním s lištou. Patra prostupuje vysoký pilastrový řád, nesoucí kladí s vystupující profilovanou římsou. Okna obdélná, v 1, patře se zdobnými supraportami, které stíní různě zvlněné římsy, a se zdobným štukovým polem v obdélníkových parapetech. Okna 2. patra mají rovné nadokenní římsy a podobně zdobené parapety. Oba štíty s volutovými křídly spočívají na atikách, plocha atiky i štítů je provázána polosloupky a profilovanými římsami, vrcholy štítů i atiku doplňují čučky.