boží muka

Kamenná sloupková boží muka jsou situována na okraji srázu nad levým břehem řeky Radbuzy, při Zborovské ulici, jihozápadně od bývalého jádra obce. Na čtvercové podstavě stojí hranolový sokl (výška 0,85 metru), který se ve své horní části plynule rozšiřuje (fabion) až na úroveň jednoduše profilované, poměrně široké krycí desky. Na čelní stěně soklu nápis s datováním: MATVIT KRSNEG MARKITA MNSIKA 1676 2 APRIL Ostatní stěny soklu hladké bez výzdoby Na krycí desce soklu spočívá hraněný dřík se základnou na čtvercovém půdorysu, jehož hrany jsou od výšky 0,2 metru nad krycí deskou okoseny, okosení je ukončeno opět 0,2 metru pod krycí deskou dříku. Na ní nasedá hranolový kaplicový nástavec čtvercového půdorysu s půlkruhem zaklenutými mírně vpadlými poli ve všech stěnách, ukončený mírně zvlněnou probranou jehlancovou stříškou, vyvrcholenou kovaným křížem.