budova rozhlasu

Objekt je situován na východní straně náměstí Míru na pozemku ohraničeném Klostermannovou ulicí a ul. Politických vězňů, tvoří polovinu zástavby bloku. Budova o dvou suterénech /kotelna a strojovna vzduchotechniky/ a 3 NP má nepravidelný půdorys - k administrativní části budovy při náměstí na půdorysu přibližně tvaru písmena L přiléhá část budovy s prostory studií na přibližně obdélném půdorysu. Architektonicky je objekt řešen jako promyšlená sestava hranolových hmot, střechy jsou ploché, některé využité jako terasy. Okna většinou pásová posuvná, schodiště osvětlována vysokými prosklenými stěnami. Všechna průčelí opatřena keramickým obkladem, bez obkladu je část severního průčelí připravená pro plánovanou, ale nerealizovanou přístavbu s koncertním sálem.