činžovní dům

Řadový dům o suterénu, 5 NP a podkroví je postavený na obdélníkovém půdorysu. Směrem do ulice má pultovou střechu, do dvora je střecha plochá, ze střechy vystupuje hranolová hmota strojovny výtahu. Hlavní, uliční průčelí sestává ze 3 vertikálních pásů. Ve středním ustupujícím a převýšeném pásu je pět kruhových oken do prostoru schodiště. V přízemí je v ose objektu kovová prosklená stěna hlavního vstupu, v ose s jednokřídlými dveřmi, nad vstupem je markýza ve formě jednoduché, konzolově předsazené deska se zapuštěným svítidlem. Střední část průčelí je opatřena původní břízolitovou omítkou ve světlém odstínu béžové barvy. Krajní části jsou obloženy černými keramickými pásky, při vstupu řešenými atypicky, a to s předsazením každé druhé řady. Okna jsou trojdílná, v přízemí a v 5.NP osazená v líci fasády, ve 2. – 4. NP jsou okna francouzská s bílými keramickými obklady špalet. Ve 2. až 5. NP je před okny jednoduché zábradlí z ocelových prutů. V pultové střeše jsou dva jednoduché vikýře s třídílnými okny. Dvorní, jižní omítané průčelí je jednoduché, v ose každého podlaží je balkon s plným zděným zábradlím, uprostřed je balkon rozdělený zděnou příčkou. Ve všech podlažích jsou je dvou osách třídílná okna, s navazujícím dílem - balkónovými dveřmi - při středu průčelí. Zděná stavba s betonovými stropy a schodištěm.