městský dům

Samostatně stojící částečně podsklepený objekt o 3 nadzemních podlažích na nepravidelném půdorysu přibližně tvaru L. K hlavní (vstupní) části objektu s klenutým průjezdem ve střední části a dvoutraktovým uspořádáním prostor po obou stranách (ve 2. traktu po levé straně je jednoramenné vřetenové schodiště na půdorysu U ) přiléhá kolmé křídlo s dvoutraktovým uspořádáním. Na konci křídla je při dvorním průčelí jednoramenné schodiště na půdorysu U. Všechna tři uliční průčelí jsou obdobná členěná výraznými kordonovými římsami a hlavní římsou. Směrem do Podmostní ulice je střední část průčelí zvýrazněna rizalitem s kamenným portálem hlavního domovního vstupu s dvoukřídlými skládanými vraty. Rizalit je ve 2. NP bez oken (v místě bývalého mostku a schodiště od Rooseveltova mostu), ve 3. NP jsou tři menší okna (prostřední v místě bývalého vstupu). Rizalit je ukončen nízkým trojúhelným štítem. Po obou stranách rizalitu je v 1.-3. NP 2x3 oken. V jižním průčelí je celkem 14 oken ve 2.-3. NP, v 1. NP chybí okno v 8. ose, ve 12. ose je postranní domovní vstup. Dvorní průčelí jsou členěna nad 1. NP záklenky bývalých pavlačí, ve 2. a 3. NP jsou okna vsazená v místech původně otevřených pavlačí. V levé části dvorního průčelí podélného křídla přiléhá rizalit se soc. zař.