městský dům

Rozsáhlá třípatrová nárožní budova má devítiosé hlavní průčelí, orientované do ul. B. Smetany, a boční pětiosé, orientované do Prešovské ul. Z okoseného nároží, směřujícího do nám. Republiky, vystupuje přes dvě podlaží výrazný arkýř, který byl završen balkonem s ornamentálně tvarovaným zábradlím. Hlavní průčelí je členěno středovým rizalitem s hlavním vstupem do budovy a bočními rizality, završenými atikou s pylony. Shodně završeny jsou i dva boční rizality členící vedlejší průčelí. Atiky rizalitů byly navzájem propojeny nižší ozdobnou atikou. Průčelí byla zdobena plastikou štukovou výzdobou, zejména maskarony a rostlinným dekorem kolem okenních otvorů a mezi okny 3. patra. Nároží objekt vrcholí plastikou alegorie „Obchod“ z měděného plechu na ocelové konstrukci. Průčelí jsou členěna lisénami, přízemí obloženo mramorovými deskami. V interiéru dochováno původní těleso schodiště půlelipsového půdorysu.