městský dům U zlaté lodě

Zděný omítaný pětipodlažní nárožní činžovní dům, natočený užším trojosým průčelím do náměstí a delším devítiosým průčelím do Riegrovy ulice. Poměrně střídavá, ale decentní fasáda je svisle členěna pilastry s volutovými hlavicemi. Osu průčelí zvýrazňuje přes druhé a třetí patro segmentově vystouplý arkýř, v krajních osách 2. patra balkony. Zvlněný štít skrývá mansardově řešenou střechu. Boční průčelí do Riegrovy ulice je prolamované segmentovými arkýři s balkony. Mezi 1. a 2 osou mezi balkony 2. patra umístěn reliéf „U Zlaté lodě“. a) socha sv. Víta Osazena v okoseném nároží v úrovni druhého patra, dnes nahrazena kopií, originál stojí v podchodu Branky ve Smetanově ulici. Dřevěná zlacená socha světce v mírně podživotní velikosti, světec stojící v kontrapostu, oblečen do historizujícího roucha s vévodskou (?) čepicí na hlavě, drží v levé ruce knihu.