výšinné sídliště, hradiště a zřícenina hradu Litice

Lokalita zasahuje na ostrožnu nad pravým břehem Radbuzy a severně od jejího pravobřežního přítoku na západním okraji Litic. Hradiště zaujímalo plochu západního cípu ostrožny a bylo od okolního terénu na východě odděleno snad 2 příkopy s valy (pravděpodobným vnějším příkopem vede v současnosti cesta). Středověký hrad zaujímal západní část plochy hradiště, ve východní části se rozkládalo předhradí. Vlastní hrad je oddělen hlubokým a širokým příkopem ze severu a východu. Na ploše hradu jsou patrné relikty staveb, hlavně při západní a severní straně, na východní straně je nad příkopem zachována část obvodové zdi. Do severního příkopu vybíhá zdivo čtverhranné věžice. V jižním svahu ostrožny je patrná snad původní přístupová cesta k hradu.