tvrziště

Tvrziště o průměru ca 20-30m na okraji terasy svažující se k jihu k řece, lokalitu obchází z jihu a západu cesta, severně a východně od tvrziště poslední domy vých. okraje obce. Na již. straně ve svahu zachovalé zdivo polokruhového půdorysu o výšce ca 1,5-2m. Zdivo vytváří plošinu vlastního tvrziště, které na severu přecházelo do rovného terénu. Z východu a snad i ze západu byla tvrz chráněna příkopem. Ten je patrný zejména na východní straně, v současné době je však jeho severní část zavezena odpadem. Východně od příkopu patrně val. Plocha tvrziště nese stopy starších parkových úprav (zídky, záhony, okrasné dřeviny), je porostlá vzrostlým akátovým lesíkem, okrasnými dřevinami a náletovým porostem. JZ od tvrziště, v místech, kde se tok řeky posouvá více k jihu, v zahradách v J svahu doklady raně středověkého osídlení (pravděpodobně osídlení předcházející vzniku vrcholně středověké obci s tvrzí).