městský dům "Bezděkovský"

Zděný omítaný řadový třípatrový dům na téměř čtvercové parcele se sedmiosou fasádou s gotizujícími a secesními prvky. Přízemí s dřevěnými výkladci a vstupem v 3. ose zleva. Střední osa pater vystupuje v podobě hranolového arkýře, který ve 3. patře přechází v krytý balkon. Po stranách arkýře v úrovni 1. patra vysunuty úseky balkónů. Fasádu člení novodobě ztvárněné gotizující pruty. V 1. patře reliéfní figurální plastiky na pozadí gotizujících fiál. Levá postava má u nohou dům s dvojicí gotických štítů (původní gotický Bezděkovský dům), ostatní figury se vztahují k pivovarnictví (muž ošetřující chmel, dívka trhající chmel, žena popíjející z korbele). Okna v krajních osách sdružena, mezi nimi sloupy s krychlovými hlavicemi (v 1. patře dvojice sloupů). Parapety oken 1. patra vyplňují stylizované rostliny – chmel, nad okny 3. patra jsou značky s monogramem autora stavby Kamila Hilberta. Průčelí ukončuje pás zubořezu, na který dosedá trojice v podstatě trojúhelných gotizujících štítů, z nichž střední je největší uprostřed s mozaikou s nápisem „Bezděkov 1906 – 1907“. Fasáda doplněna drobnými reliéfními zvířátky napodobujícími gotické plastiky. V části přízemí segmentové klenby. Dvorní křídlo bylo zbořeno při rekonstrukci v r. 1980.