městský dům "U bílé růže"

Dvoupatrový zděný omítaný dům na obdélném půdorysu s časně eklektickou fasádou, krytý sedlovou střechou. Fasádu do náměstí člení čtyři zdvojené okenní osy. Přízemí s kvádrováním v omítce, 1. a 2. patro členěno pilastry vysokého řádu, oddělující zdvojená obdélná okna s rovnou římsou. Ve vysokém vlysu štukové věnce pravidelně rytmizované. Výrazně vyložená korunní římsa na konzolkách, dole se zubořezem. U vchodu osazena pamětní deska s nápisem: „V tomto domě bydlel od 16. XII. do 18. XII. 1799 generalisimus Suvorov za vítězného návratu z italského tažení přes Čechy do vlasti“. Na hlavní budovu navazuje na východní straně dvora dlouhé zděné devítiosé obytné křídlo – tři jeho osy při hlavní budově jsou bez členění, dále pokračují nepodklenuté pavlače na vykrajovaných krakorcích. Zábradlí pavlačí litinové eklektického charakteru.