městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům s okapní orientací. Střecha sedlová s námětky, pokrytá eternitovými šablonami. V pultech po jednom pultovém vikýřku ve střední ose. U štítu domu čp. 66, při hřebeni střechy, hranolový zděný omítaný komín krytý stříškou tvořenou segmentovým plechem. Domy čp. 67-69 a dnes již neexistující dům čp. 70 tvořily kdysi jeden blok (usedlost), která byla rozdělena ve 2. pol. 17. stol. V pověstech uváděná úterská mincovna, která není historicky doložena, se měla nacházet právě zde. Hlavní průčelí do ulice tříosé, hladké, členěné nízkým soklíkem v nátěru. V přízemí v pravé krajní ose obdélný vstup, dveře na dvou stupních, dřevěné profilované dvoukřídlé s nízkým nadsvětlíkem, za sílou zdiva. V ostatních osách obdélná dřevěná dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna, s větrací úpravou tabulky, v líci zdiva, s nevýraznými podokenními římsami, orámovaná širokými šambránami s uchy s kapkami a lištou po obvodu. Průčelí ukončeno korunním pásem podloženým oblounkem. Dvorní průčelí hladké, s nízkým soklíkem. V přízemí dvě a v patře tři osy. V přízemí dva obdélné vstupy, výplně novodobé prosklené, vlevo dvoukřídlá a vpravo jednokřídlá. V patře pravoúhlá novodobá jednokřídlá křížem členěná okna za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou. Korunní římsa není. Oplocení dvora drátěným plotem, k sousedním dvorům úseky ohradních zídek.