zřícenina hradu Buben

Hrad dvojdílné dispozice je situován na zhruba eliptickém ostrohu vytvořeném Úlickým potokem a řekou Mží. Hrad je tvořen nevelkým, dnes již téměř zaniklým předhradím s věžovitou branou a vlastním hradem. Jádro hradu je chráněno parkánem s hradbou, zesílenou na SV hranolovou věží. Vlastní hrad byl zhruba obdélného, pravidelného půdorysu, přístupný v SV rohu věžovou branou. Při západní stěně nádvoří chráněného vysokou hradbou byl vestavěn dvouprostorový palác se sklepy, zachovaný v obvodních zdech do výše 2. patra. Jeho 1.p. bylo přístupné po pavlačích, zasazených i do obvodních hradebních zdí dvora. Před palácem bývala studna; na jihu se k němu v pravém úhlu připojovala další obdélná prostora, dnes zasypaná.