zřícenina hradu Volfštejn

Nevelký hrad oválného půdorysu, od SZ po JZ chráněn mohutným příkopem. V SZ čele volně stojící kónický plochostropý bergfrit s pozdně románským obloučkovým portálkem v patře, zřejmě druhotně osazeným. Do přízemí prolomen vstup po zániku hradu. JV část dispozice zaujal lichoběžníkový, plocostropý palác, dodnes dochována zejména JZ stěna do úrovně 1. patra. SZ a JV stěny dochovány jen v menší míře, zcela nedochována je SV stěna. Mezi bergfritem a nádvořím stála při JZ hraně čtverhranná věžovitá plochostropá stavba, z níž se dochovala její SV část a která chránila vstup do nádvoří, a při SV hraně umístěná pravoúhlá dvouprostorová budova, z níž jsou dochovány pouze terénní relikty a zbytky nejnižších částí zdiva. Přesné umístění brány ani vedení přístupové cesty nejsou zcela jasné. Za bergfitem relikty obvodové zdi, v Z svahu zbytky parkánové hradby.