zřícenina hradu Chudý hrádek

Hrad je situován na skalním výchozu pseudoostřožny, která je vymezena strmými svahy a v jižní části podkovovitým příkopem. Val nad příkopem byl v minilosti rozorán, stejně tak rozsáhlé předhradí s nepatrnými pozůstatky druhého příkopu s rozsáhlým valem v předpolí. Jádro hradu je dispozičně nepravidelné, uzpůsobené tvaru skály. Zdivo hradu je zděné na maltu z nepravidelných kvádrů v řádcích a oboustranně lícované. V nárožích se vyskytují pečlivě opracované pískovcové kvádry. Horizontální konstrukce vynášely trámy. Hrad byl zbudován ve třech stavebních fázích. První fází byl pravděpodobně ostrožný hrad s věžovitou stavbou a hradbou. Tuto stavební fázi ukončil požár a vybudován byl novější hrad s plášťovou zdí a doplňkovými dřevěnými stavbami. Ve třetí stavební fázi byla potlačena obranná funkce a hrad byl určen spíše k bydlení.