Cihelna

Bývalá cihlářská pec Stavba původní žárové cihlářské pece patrně ze 3/4 19.století, rozšířené kolem 1900 patrně po zrušení provozu a upravená k obytným účelům. V této době byly upraveny i obě menší přízemní budovy na pravé (Z a SZ) straně. Vstupní otevřená předsíňka je novodobá. Samostatně stojící objekt na obdélném půdorysu. Přízemní stavba tvořená původní stavbou cihlářské pece s mírně sešikmenou vnější zdí, na levé straně tvořící ústupek v místě přístavby levé (Z) části budovy se zdivem kolmým. Fasáda v hlavní ploše kryta hrubou omítkou, lemovanou na nárožích a pod římsou hladkými pásy, hladké rovněž orámování okna v pravé části objektu. Římsa prostá, střecha valbová s bobrovkami. Pod oknem ve zdivu patrný původní technoologický otvor do pece. Na pravé (V)průčelí navazuje zahloubený dvorek, krytý původně dřevěným přístřeškem. Ze dvorka přístupná původní fasáda objektu pece z režného cihelného zdiva se třemi segmentově zakončenými otvory do původního topeniště pece. V pásu nad otvory topeniště řada kapes pro uložení dalších zaniklých technologických prvků. Obytná budova vlevo od hlavního objektu je přízemní, na S straně se štítem, fasáda byla upravena podobně jako u hlavního objektu s pecí.