zřícenina hradu Angerbach

Hrad patřil ke zboží hradu Týřov, plnil loveckou a správní funkci. Ostrožna ve směru SZ-JV se strmými SV a JZ svahy. Ze SZ strany je lokalita oddělena valem o výšce do 1,5 m a příkopem hlubokým až 10 m. Dispozice hradu byla dvojdílná. Přední část byla ze S chráněna ještě vnějším valem, který se tímto směrem stáčel ze Z strany. Na ploše přední části obdélného půdorysu patrný na J zbytek zasekané zemnice se stěnami zpevněnými kamennou plentou. Druhé jádro o rozměrech ca 20x15 m je odděleno příkopem ca 4 m hlubokým. Opyš za hradem na JV straně přeťata dalšími 2 příkopy. Plocha obou jader i oddělujícího příkopu nese stopy zásahů (včetně starší archeologické sondáže) a snad i relikty objektů. V r. 1976 proběhl na hradě výzkum (T. Durdík). Na ploše hradu řídký listnatý les s křovinami, na svazích vzrostlý listnatý les.