tvrziště Šebíkov

Dobře patrné okrouhlé tvrziště situované V od cesty do mírného J svahu nad malý rybník, do kterého přitéká vodoteč, obtékající polohu tvrziště ze Z. Tvrziště obklopuje val o vnějším převýšení do 2 m a příkop o hloubce ca 2,5 m, na S straně až 3 m. Na JZ vede souběžně se současnou úvozovou cestou část zaniklého úvozu v délce ca 30 m směrem k JZ části valu tvrziště. V S předpolí tvrziště jsou dosud v terénu patrné pozůstatky velké obdélné stavby a několika dalších objektů patřících pravděpodobně zaniklé vsi či dvorci (doloženy v písemných pramenech). S od těchto v plánku vyznačených objektů zjištěn další připomínající tvarem i větší hloubkou zaniklou studnu. V okolí tvrziště stopy objektů náležejících zaniklé vsi či dvoru, část zaniklého úvozu a rybníček jde o celek historické krajiny. Vzrostlý smíšený les, v předpolí v místech vsi řídký smíšený les a školky s oplocením.