výšinné sídliště a zřícenina hradu Brdo

Plocha hrádku vymezena na SZ i JV vždy 2 příkopy, na již. straně mohutnějšími (š. 8-10 a 12 m, hl. 2-4 a 1,5-3,5 m, výraznější příkop na sz. straně: hl. 1,6 m, š. 2-6 m). Samotná plocha hrádku je ca 80 x 30 m, mezi 1. a 2. příkopem na jv. straně plošina ca 25 x 25 m. Na jz. svahu ostrožny patrná do svahu zařízlá přístupová cesta směrem k Brdu, na kterou se napojuje cesta z Hrádku. Přístup do hradu byl pravděpodobně ze sz. strany. Při jz. hraně hlavní plošiny patrný relikt obdélného zděného objektu s kamennou sutí. Na lokalitě řídký vzrostlý smíšený les. Z lokality dříve získány doklady osídlení z eneolitu a z přelomu 13. a 14. stol. (středověké nálezy z prostoru reliktu objektu). Na sev. svahu šíje ostrožny sídliště z mladší doby bronzové, Z od Hrádku významné pohřebiště z pozd. halštatu - časného laténu.