kostel Nanebevzetí Panny Marie

Monumentální jednolodní stavba s krátkou příčnou lodí, hranolovou sakristií a kaplí umístěnými do koutů sevřených příčnou lodí a presbytářem a dvojvěžím v severozápadním vstupním průčelí. Průčelí člení lizénové rámce a vyložená bohatě profilovaná korunní římsa obíhající také obě hranolové věže. Římsa na věžích odděluje dvě nejvyšší podlaží, zvonicové patro a nižší s ciferníky hodin. Na severozápadním vstupním průčelí sevřeném mírně předstupujícími hranolovými věžemi je nad korunní římsou vztyčen štít s volutovými křídly završený trojúhelníkovým frontonem, z něhož vyrůstá dvouramenný kříž. V ose severozápadního průčelí se nachází pravoúhlý portál vstupu s kamenným ostěním členěným vystupujícími obdélníky s kapkami, nadpražní překlad s klenákem nese kladí ukončené profilovanou římsou, na níž spočívá segmentový fronton, ke kladí je připevněna kamenná kartuš s lichtenštejnským znakem. Severozápadní průčelí věží jsou prolomena pravoúhlými vstupy s profilovanými kamennými ostěními rámovanými lištami s ušima, ve vrcholu se nachází klenáky členěné rytými rámy s vybranými rohy. Okenní otvory zaklenuté stlačenými oblouky nebo termální okenní otvory a kruhové a oválné okenní otvory na věžích jsou rámovány profilovanými šambránami. Chrám je kryt valbovými střechami, věže stany. Z hřebene střechy nad presbytářem vyrůstá polygonální sanktusník otevřený půlkruhově zaklenutými otvory, sanktusník je kryt helmicí, na níž je posazena cibule, ze které vyrůstá hrotnice s makovicí a dvouramenným křížem. Loď je zaklenuta mohutnou plackou, mělké výběžky příčné lodi jsou zaklenuty valeně, presbytář valeně s výsečemi mezi pasy.