městský dům

Přízemní roubený omítaný domek v nároží ulic Újezdské a Tiché, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru V-Z. Střecha sedlová na východě ukončená valbou a na západě polovalbou, pokrytá drážkovými keramickými pálenými taškami. V severním pultu střechy při hřebeni hranolový cihelný režný komín. K domu ze západu přiléhá zahrádka ohrazená ke komunikaci nízkým laťkovým plůtkem mezi hranolovými zděnými sloupky. U jihozápadního nároží domu nízká laťková dvoukřídlá vrátka. Západní průčelí hladké, o dvou osách a s ustupujícím hladkým soklem. Ve střední ose obdélný vstup s novodobými jednokřídlými dřevěnými zčásti prosklenými dveřmi za lícem zdiva, otvor orámovaný v nátěru omítky. Vlevo vstupu čtvercové novodobé nečleněné okno za lícem zdiva, orámované v nátěru omítky. Pološtít neoddělený s přesahem střechy, ve střední ose s obdélným novodobým dřevěným okénkem členěným do šesti tabulek, za lícem zdiva, otvor orámovaný v nátěru omítky. Původně v tomto místě byl obdélný hospodářský otvor s jednokřídlými prkennými dveřmi v líci. Střecha ukončena polovalbou. Podélné průčelí do ulice o pěti osách, s mírně předstupujícím soklem. Ve střední ose původně obdélný vstup s klasicistními ozdobně skládanými dveřmi, dnes dřevěný rám a pevná prkenná výplň s obdélným podélným nečleněným okénkem. V krajních osách obdélná novodobá dřevěná dvoukřídlá okna v dřevěných rámech, členěná do šesti tabulek, v líci stěny. Mezi okny předstupují široké svislé pasy. Pod korunou stěny vystupují hranolová zhlaví stropnic a obedněný podhled. V pultu střechy dva novodobé nízké široké pultové vikýře, v čelní straně s jedním širokým segmentem ukončeným oknem v líci. V protějším pultu střechy obdélná střešní okna. Východní průčelí o jedné ose (původně dvouosé), s omítaným mírně předstupujícím soklem. Okno u severního nároží obdélné novodobé dřevěné dvoukřídlé v dřevěném rámu, členěné do šesti tabulek, v líci stěny. V nárožích po jednom a vlevo okna dva úzké svislé hladké pásy. Okap obedněný. Střecha ukončena valbou.