městský dům - rodný dům dr. Edvarda Beneše

Jedná se o přízemní řadový dům vybudovaný na obdélném půdorysu. Přibližně uprostřed je umístěn průjezd do dvora objektu, vpravo pak byt, vlevo byt a obchod. Dům má sedlovou střechu. Při původním provedení uliční fasády byl přibližně uprostřed dodnes zachovaný segmentově zakončený vjezd s dvoukřídlými vraty. Vpravo navazovaly tři osy segmentem zaklenutých oken bytu. Vlevo byl opět ve třech osách umístěnými výkladci osvětlen prostor obchodu. V prostředním výkladci byl umístěn vchod do této prostory. Přízemí objektu bylo odděleno mezipatrovou římsou a rozčleněno lisénami. Mezi hlavní a mezipatrovou římsou bylo osm dodnes dochovaných malých obdélníkových okének do podroví. Nad hlavní římsou pokračovala rovněž dochovaná sedlová střecha krytá pálenými taškami. Do dnešní doby se objekt zachoval ve své hmotě, bylo však změněno členění fasády - dnes zcela jednoduchá. Vpravo od vjezdu do domu jsou ve dvou osách velká okna bytu, obdobné okno je i vlevo od vrat. Změněn byl i výkladec a vstup do obchodu. Mezi obchodem a oknem domu je umístěna pamětní deska připomínající význam tohoto objektu. V průjezdu trámový strop, vzadu vlevo vstup do sklepa, vedle ze dvora svlakové dveře na půdu.