kaple

Volně stojící zděná omítaná kaplička nad polygonálním půdorysem, cca čtverec s okosenými nárožími - nepravidelný osmiúhelník. Střecha sedlová, nad závěrem ukončená valbami, pokrytá plechem. Průčelí jsou hladká, bez okenních otvorů, členěná pouze předstupujícím soklem a prostou korunní římsou s fabionovým náběhem na spodní straně, která obíhá obvod celé stavbičky. Ve východním štítovém průčelí umístěn vstup a před ním předložené zděné schodiště. Vstupní otvor je široký a má mírně segmentově vzedmuté nadpraží. Dveře dřevěné jednokřídlé s diagonálně klasovitě skládaným pokryvem. V horní části dveří dva na výšku obdélné větrací otvory. Nad korunní římsou východního průčelí zděný trojúhelný štítek, v jehož středové ose je mělká pravoúhlá nika s lomeným nadpražím. Předložené schodiště má boky vytvořené opracovanými kamennými kvádry (horní kvádry přečnívající přes spodní mají v čele jednoduchou profilaci) a stupně (4) jsou vyskládány z cihel. Na jižním horním kamenném kvádru schodiště je nivelační bod.