žentour

Volně stojící zděné omítané stavení na půdorysu pravidelného osmiúhelníka, k jehož severní straně přiléhá přístavek na téměř čtvercovém půdorysu. Střecha oktogonu jehlancová, u přístavku valbová. Krytina tašky bobrovky. Šest stěn stavby členěno pod profilovanou hlavní římsou lisénovými rámy se středním vodorovným pasem (uprostřed výšky stěny), z něhož přímo vychází stejně plochá šambrána půlkruhového zamřížovaného okna. Jihovýchodní stěna, obrácená k obci, prolomena obdélnými vraty a mezi nimi a nárožími lisénové rámy vytvářejí čtyři obdélná vpadlá pole. K severní stěně žentouru přiléhá čtyřboký přístavek o společné korunní římse, členěný rovněž lisénovými rámy a osvětlovaný dvěma půlkruhovými okny, v jeho východní stěně kamenný pravoúhlý portál. Interiér nečleněný, s průhledem přímo do krovu.