radnice

Obdélná patrová budova o 6 okenních osách s dvouosým středním rizalitem s polokruhem zaklenutým průjezdem v barokním ostění a s kamenným znakem nad ním. Nad středem valbové střechy osmiboká věžička s lucernou a cibulkou. Průčelí hladké, členěné nárožními bosovanými lisenami, plochou kordónovou a profilovanou hlavní římsou. V ose umístěný mělký rizalit doprovází rovněž bosované úzké liseny, ukončuje jej trojúhelný štít s reliéfně provedenou holubicí, symbolem Ducha Svatého. V ose rizalitu umístěný nečleněný portál s půlkruhovou, na římsy nasazenou archivoltou, má ploché rámování, přecházející v plochý nástavec. Okna v plochých pravoúhlých rámech doplňují v patře parapety s vpadlými výplněmi, střední okno doplňuje v parapetu velká kamenná akantová kartuše pod korunou se znakem města a letopočtem, připomínajícím udělení privilegií.