kostel sv. Anny

Zděná, omítaná, orientovaná stavba. Loď je obdélná, na ni plynule navazuje trojboce uzavřený presbytář; z jižní strany přiléhá k lodi sakristie (dříve pohřební kaple) s kryptou v suterénu; na západní straně lodi schodišťový přístavek. Loď i presbytář kryje sedlová střecha, nad závěrem s valbou; kaple je opatřena sedlovou střechou; schodišťový přístavek sedlovou střechou s valbami; střešní krytina z hliníkového plechu. Fasády jsou hladké, členěné pouze fabionovou římsou. Loď má ve střeše osmiboký sanktusník s jehlancovou stříškou, opláštěný pozinkovaným plechem. Při SZ a JZ nároží opěráky (hranolové, s pultovou stříškou s taškovou krytinou). Severní i jižní stěna trojosá, vždy s dvojicí oken a vstupem mezi nimi; okna jsou obdélná, v závěru lomená (dřevěné výplně); vstupy opatřeny kamennými portály s půlkruhovou archivoltou (dvoukřídlé dveře s klasovitě skládanou výplní); J portál bohatě zdobený - v klenáku okřídlená hlava anděla; v cípech rozety, stojiny nesou pletence a čabraky; na ostění vytesán letopočet 1657; v supraportě dva znaky, pod nimi deska s nápisem. Na Z straně dvě oválná okna na kruchtu (dřevěné výplně, provizorně zaslepené). Presbytář má na V, SV a JV straně okna shodného řešení s okny lodi; pod V oknem ležaté obdélné okno z krypty (mříž). Ve zlomech závěru opěráky. Schodišťový přístavek je šestiboký, východní stranou přilehlý k lodi. Na JZ a SZ straně štěrbinové okénko; na SZ straně vodorovný vstup s kamenným portálem s lištou (dřevěné dveře). Sakristie (kaple) je obdélná. Jižní průčelí člení široké lisény, přecházející do plochy trojúhelného štítu a uzavřené zde lomenou slepou arkádou, v níž je vloženo lomené okénko; stejné je níže, v nadpraží vstupního kamenného portálu (dvoukřídlé dveře s klasovitě skládanou výplní). Na Z a V straně hrotitá okna (dřevěné výplně).