sklepení u palírny

Celkem čtyři sklepení jsou kaskádovitě umístěny do terénu jihozápadním směrem. První sklep od východu, na obdélném půdorysu, je částečně zapuštěn pod převisu skalního masivu. Jeho západní stěnu a strop tak tvoří přitesaný sklaní masiv. Zbývající stěny jsou vyzděny z pískovcových kvádrů. Severní stěnou prostupuje okenní otvor, východní stěnou pak obdélný vstupní otvor s pískovcovým portálem s polodrážkou pro dosednutí výplně. Druhý sklep od východu, je částečně zasekán do skalního masivu. Čelní stěna je prolomena obdélným dveřním otvorem s obdélným na šířku položeným nadsvětlíkem. Zděné části sklepa jsou omítané. Třetí sklep od východu na obdélném půdoryse je zaklenut segmentovou valenou klenbou z pískovcových kvádrů, jejíž patky dosedají na jižní a severní stěnu vyzděnou z pískovcových kvádrů. Na jižním líci severního zdiva předstupujícího před klenbu sklepa je patrný výběh pasu vyzděného rovněž z pískovcových kvádrů. Zadní, západní stěnu, tvoří přitesaný sklaní masiv. Čtvrtý sklep od východu je celý vytesán do skalního masivu a je dnes od východu přístupný nepravidelným obdélným otvorem na šíři celého sklepa. Do východní poloviny jižní stěny byla vytesána obdélná nika se segmentovým záklenkem. Přibližně do poloviny severní stěny byla vytesána dráže. V ose západní stěny se nachází přibližně čtvercový otvor, který však patrně vznikl přirozeně. Před stěnou byla vytesána lavice.