venkovský dům

Drobná rolnická usedlost má charakteristickou hákovou dispozici zahrnující vlastní obytný dům a hospodářské příslušenství. Usedlost je situována při místní komunikaci v nárožním postavení, s průjezdem a dvěma okny obytné jizby směřující k cestě. Drobný architektonický detail se uplatňuje na dřevěném rámování šestitabulkových oken, zasazených v líci zdiva, v podobě trojúhelníkového frontonu s profilovanou římsou. Okna jsou lemována šmolkově modrou šambránou. Ve vjezdu dřevěná dvoukřídlá vrata. Sedlová střecha je na západní a jižní straně ukončena trojúhelníkovým štítem s dřevěnými dveřmi do půdního prostoru (seníku). Tyto dvě sedlové střechy jsou v nároží spojeny ve valbovou střechu. Střešní krytina pálená taška, bobrovka.