kaple Panny Marie

Kaple Panny Marie na téměř čtvercovém půdorysu s půlkruhovým závěrem. Hladká fasáda je akcentována nárožními pilastry a soklem z režných cihel. Vstup do kaple pravoúhlý bez členění, zapuštěn do hluboké špalety. Nad vstupem římsa z režných cihel tvořená pásem naplocho kladených cihel podpíraných menšími cihlovými konzolami. Na římsu navazuje trojúhelníkový štít lemovaný drobnými plastickými cihlovými kostkami. Ve vrcholu štítu datace L. P. 1882. Lezény z režných cihel zdobí hladké boční stěny kaple a vymezují půlkruhový závěr. Hladká plocha akcentována konzolovou podstřešní římsou, která nese sedlovou střechu, nad závěrem přecházející v půlkuželovou. Střešní krytina pálená bobrová taška. Ve vrcholu štítu kovový jednoramenný kříž.