vinný sklep

Průčelí sklepa je vytaženo do trojúhelníkového štítu akcentovaného hladkou lemující římsou. Trojúhelníkový štít kryje římsa z pálených bobrových tašek. Vstup do sklepa dřevěnými dvoukřídlými svlakovými dveřmi z vodorovně kladených prken, zasazenými do špalety se segmentovým záklenkem. Na vstupní průčelí sklepa navazují po stranách nižní křídla ukončená hladkou římsou z cihel a krytá pálenou bobrovou taškou. Vstupní prostor sloužil jako lisovna, která je zaklenuta cihlovou půlkruhovou klenbou. V postranních zdech lisovny vpravo i vlevo jsou půlkruhově zaklenuté niky. Užší šíjí, rovněž zaklenutou cihlovou valenou půlkruhovou klenbou se vstupuje do rozměrného sklepa, položeného délkou napříč k délce předcházejících prostor. Jeho klenba je půlkruhová valená provedená z pálených cihel. Spodní část zdí, na nichž klenba spočívá, je vyzděna z lomového kamene. Sklep je rozdělen na dvě části, v pravé části sklepa, která je zachována v intaktní podobě, je v klenbě otvor, kterým se do sklepa, který kdysi sloužil jako ledárna, uskladňoval led. Levá část sklepa je příčkou rozdělena na dvě prostory. V úzké šíji jsou po obou stranách niky se zalomeným nadpražím.