vinný sklep

Průčelní zeď je vystavěna z lomového kamene, ukončená v horní části mírně prohnutým obrysem a římsou z cihel. Po stranách dva cihlové nárožní nástavce pyramidálního tvaru. Po stranách průčelí přechází v opěrná křídla, přidržující okolní terén. Průčelní oblouk je akcentován hladkou vyloženou dvakrát odstupňovanou římsou a završen pálenou taškou, bobrovkou. Vstup do sklepa pravoúhlými dřevěnými dveřmi zasazenými do hluboké špalety s půlkruhovým mírně deformovaným završením. Po pravé straně vstupu pravoúhlý okenní otvor. V interiéru čtvercový dveřní prostor má 2 vodorovně členěná křídla s profilovanými hranami. Za vstupem se nachází lisovna s půlkruhovou cihlovou klenbou a půlkruhově zaklenutými nikami v čelní zdi. Z lisovny se vstupuje do vlastního sklepa klenutého půlkruhově valeně z lomového kamene. Klenba má dvě části, z nichž je zadní nepravidelná se stoupavou vrcholnicí.