vinný sklep

Průčelní zeď, vybudovaná pravděpodobně z lomového kamene, se napojuje na kamenné opěrné zdi, které jsou k ní přistavěny šikmo a podpírají terén po stranách sklepa. K levé zdi je přistavěna kamenná lavice. Průčelí je nahoře ukončeno téměř půlkruhovým obloukem, který je akcentován hladkou římsou z omítnutých cihel. Oblouk průčelí je kryt římsou z pálených prejzů. Vstup do sklepa je situován v hluboké špaletě se segmentovým zaklenutím se stoupavou vrcholnicí. Po stranách jsou vyhloubeny dvě niky s půlkruhovým zaklenutím. Za vstupem do sklepa je šíje vedoucí šikmo dolů do lisovny, zaklenuté pálenými cihlami. Za lisovnou je rozměrný prostor vlastního sklepa, přepažený dnes vodorovnými příčkami na tři části. Klenba tohoto prostoru je půlkruhová, klenutá od země z lomového kamene, vystřídaného v největší části drobnými pálenými cihlami v šířce asi 1 průřezu klenby. Plocha klenby je nově omítnuta.