scholasterie

Dvoukřídlá jednopatrová budova s krátkým dvorním křídlem, na které v ose navazuje přízemní, původně hospodářské stavení protáhlého obdélného půdorysu. Hladké uliční průčelí je v přízemí i v patře desetiosé, zleva 4. a 7. osa v patře je sdružená, mezi 5. a 6. osou v patře je prolomena nika zaklenutá konchou, v níž je umístěna barokní skulptura sv. Floriána. Pod 4. osou v patře je do průčelí vsazena kamenná pamětní deska s reliéfním aliančním znakem Jana Bergera z Bergu datovaná r. 1613. Pravoúhlé okenní otvory jsou rámovány plochými šambránami, dřevěné šestitabulkové okenní výplně jsou v líci zdiva. V přízemí je prolomena pravoúhlý vstup s plochou šambránou a půlkruhově zaklenutý vjezd s mohutnými kamennými okopnými náběhy. Dvorní průčelí hlavní budovy je prolomeno nepravidelně rozmístěnými pravoúhlými okenními otvory s plochými šambránami a v přízemí otvorem lunetového tvaru patrně na místě původního vjezdu. Dvorní křídlo a v ose navazující stavení jsou zmodernizované.