sýpka venkovské usedlosti

Součást bývalé rozsáhlejší zemědělské usedlosti. Jednopatrový špýchar, na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru S-J, vyzděný z omítaného kamenného zdiva. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami, položenými na dřevěný šindel. Konstrukce střechy novější, zastřešující starší krov. Západní podélné průčelí bez otvorů. Severní průčelí o dvou okenních osách. Okénka obdélná podélná s probíjenými mřížemi. Štít trojúhelný s přesahem střechy, bedněný svisle kladenými prkny. Ve východním podélném průčelí, orientovaném do dvora, ve střední ose vstup ukončený segmentem oblouku a na jednom stupni. Dveře jednokřídlé prkenné, za sílou zdiva. V patře blíže k severnímu nároží jedno štěrbinové okénko. Stropy dřevěné trámové s hrubými tesařskými podlahami. Schodiště dřevěná schodnicová. V podkroví pod mladším krovem zachována starší krovová konstrukce se střední podélnou vaznicí nesenou sloupky s pásky.