kaple

Menší zděná stavba téměř čtvercového půdorysu, krytá valbovou střechou s plechovou krytinou, v průčelí s prolamovaným štítem. V ose půlkruhovým obloukem zaklenutý vstup doprovázený plochým orámováním s naznačenými patkami a klenákem. V horních plochách výplní vyřezány otvory ve tvaru kříže. průčelí členěno vystupujícím soklem a zdvojenými lisénami po stranách vstupu, přeťatými obloukovou římsou. Hlavní římsa dvakrát odstupněná se zachovala jen na hlavním průčelí. Po obvodu byla při opravě zjednodušena. V ose vstupu datace opravy 1929. Nad hlavní římsou atiková nadezdívka, po stranách se zaoblenými křídly, vrchol štítu zaoblen. V ploše štítu mělká nika, lemovaná dvojicí lisén, přeťatých opět půloblounovou římsou v místě patek a nasazení záklenku niky. Nad nimi pokračuje lisénová síť, tvořená užšími lisénami a vystupující výplní zaoblení štítu. Boční a zadní stěny kaple hladké, bez otvorů.