městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o třech osách (1-2), na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá bobrovkami. Štít navýšený nad úroveň střechy, kryto plechem. Průčelí do náměstí v přízemí s nízkým soklíkem a o třech osách (2-1). V levé krajní ose vstup ukončený obloukem, orámovaný šambránou po obvodu s lištou. Dveře široké dvoukřídlé dřevěné, v oblouku prosklené, v dolní části klasovitě skládané. Vpravo ve dvou osách obdélná novodobá dvoukřídlá okna s ventilačkou, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu a s podokenními římsami. V patře tři okenní osy (1-2). Okna obdélná novodobá dvoukřídlá s ventilačkou, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s lištou po obvodu a s podokenními římsami. Okna vpravo se společnou podokenní římsou. V parapetu okna v levé ose obdélná nika ukončená mírně odsazeným obloukem. Patro ukončuje, ve středu přerušená, profilovaná korunní římsa. Na korunní římsu dosedá zděný omítaný štít, ve dvou třetinách výšky předělený horizontální profilovanou římsou. Spodní část o třech osách, členěná dvojicí pilastrů s římsovými hlavicemi navazujícími na profilaci římsy. Na stranách spodní části volutová hladká křídla. Ve střední ose půdní otvor ukončený nízkým segmentem oblouku, dveře prkenné jednokřídlé, za lícem zdiva. V krajních osách po jednom malém obdélném nečleněném okénku, za lícem zdiva, orámovaném šambránou s lištou po obvodu. Na římsu dosedá trojúhelný tence hladce orámovaný závěr štítu, s jedním sedmistranným malým otvorem, orámovaným šambránou s lištou po obvodu. Dvorní průčelí hladké, v přízemí o třech (2-1) a v patře o pěti osách. Pravá krajní osa ustoupená za líc. V pravé krajní ose, v přízemí, vstup ukončený segmentem oblouku a nad ním menší obdélné nečleněné okno. V levé krajní ose obdélné podélné trojdílné okno. Ve stření ose obdélné dvoukřídlé okno. V patře okna obdélná dvoukřídlá, za lícem zdiva. Střecha ukončena pultem pokrytým vlnitým eternitem.