městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v severní frontě náměstí Svobody, o čtyřech osách, na obdélném půdorysu a s dvorním křídlem. Střecha sedlová pokrytá esovkami, s okapní orientací do náměstí. V přízemí průčelí do náměstí dřevěný výkladec se dvěma obdélnými vstupy, s dřevěnými jednokřídlými částečně prosklenými dveřmi. V patře čtyři okenní osy, okna vložena v mělké hladké pásové bosáži. Okna obdélná s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi, podokenními římsami, orámovaná profilovanými šambránami s uchy a v nadpražích s hladkým klenákem, s přímými nadokenními římsami ve středu s tympanonem. V úrovni nadokenních říms probíhá pás s diamantovým řezem. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou, nad okny podloženou drobným zubořezem. V nástupu pultu sedlové střechy, nad druhou osou zprava, zděný omítaný vikýřek. V čelní straně do náměstí obdélné dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek, orámované profilovanou šambránou, v nadpraží s pásem s vročením do r. 1893. V patách vikýřku drobné voluty s rozvilinou. V úrovni nadpraží okna dvojice úzkých profilovaných říms. Vikýřek ukončen přímou profilovanou římsou ve středu s tympanonem. Dvorní křídlo jednopatrové zděné hrubě omítané, na obdélném půdorysu, o 2x3 osách, s valbovou střechou. Podélné průčelí o třech osách (2-1), okna obdélná s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva, v přízemí navíc chráněná mříží. V průčelí do zahrady dvě okenní osy v přízemí a v patře široký dřevěný balkón nesený hranolovými dřevěnými krakorci, zábradlí dřevěné se svisle kladenými ozdobně profilovanými prkny. Balkón krytý pultovou stříškou nesenou dřevěnými hranolovými sloupky s pásky. Část balkónu dvouosá s obdélným vstupem a oknem. Vlevo v krátkém úseku domu v přízemí přístavek ze svisle kladených prken, kryjící otvor průchodu. Nad přístavkem malé obdélné nečleněné okénko a pod korunou zdiva obdélné podélné okno.