městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o třech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá esovkami. V pravé ose přízemí otvor průjezdu ukončený silně stlačeným obloukem, orámovaný prostou šambránou. Vlevo na šířku dvou os novodobý výkladec s obdélným vstupem na čtyřech stupních, dveře jednokřídlé ze dvou třetin prosklené. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem. V patře tři obdélná šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Patro ukončuje hladký korunní pás, na nějž dosedá trojúhelný štít o třech osách. Ve střední ose půdní otvor ukončený obloukem, orámovaný prostou šambránou a s jednokřídlými prkennými dveřmi, za lícem zdiva. Na stranách po jednom malém obdélném nečleněném okně, orámovaném prostou šambránou. Ve vrcholu štítu dekorativní hrázděná konstrukce tvořená křížícími se šikmými vzpěrami. Dvorní průčelí hladké, o dvou osách. V přízemí vlevo obdélný vstup s novodobými dveřmi. Ve zbylých osách obdélná dvoukřídlá okna za lícem zdiva. Štít vysoký trojúhelný neoddělený, vlevo s jedním obdélným šestitabulkovým oknem, mírně za lícem zdiva. Pod vrcholem ve střední ose menší obdélný otvor.