městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, na obdélném půdorysu a s přízemním dvorním křídlem. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá eternitovými šablonami. Průčelí do náměstí v přízemí o čtyřech osách. V pravé krajní ose vjezd ukončený obloukem, v patách otvoru kamenné odrazníky, orámování vpadlé s vyznačenými obdélnými náběžními články a s vrcholovým klenákem. Dveře dřevěné dvoukřídlé, oblouk prosklený. Ve dvou středních osách novější obdélná šestitabulková okna, v líci zdiva, s vpadlým orámováním. V levé krajní ose široký vstup ukončený obloukem, orámovaný v nátěru fasády. Dveře dvoukřídlé z poloviny prosklené, v oblouku prosklení. Přízemí ukončuje hladký kordonový pás. V patře tři okenní osy. Okna obdélná šestitabulková, v líci zdiva, orámovaná šambránami s uchy s kapkami a s hlavním klenákem, v parapetech plaménkově vykrajované výplně na stranách a ve středech s kapkami. Průčelí ukončeno profilovanou ve středu přerušenou korunní římsou. Štít trojúhelný, v horních dvou třetinách obložený eternitovými šablonami, ve spodní třetině zděný hladce orámovaný, o třech osách. Ve střední ose půdní otvor ukončený nízkým segmentem oblouku, orámovaný v nátěru fasády. Dveře jednokřídlé prkenné, za lícem zdiva. Na stranách po jednom malém segmentem ukončeném okénku, orámovaném v nátěru fasády. Dvorní průčelí s nepravidelně rozmístěnými okny a s přiléhající přízemní dvorní přístavbou, na obdélném podélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá esovkami. Průčelí hladká s obdélnými okenními otvory. V pultu střechy k čp. 52 pětice zděných vikýřků se sedlovými střechami. V patře domu obdélná šestitabulková okna v líci zdiva. Štít vysoký trojúhelný obložený eternitovými šablonami.