kostel sv. Anny

Orientované barokní jednolodí typu „Il Gesů“ s krátkou příčnou lodí a ploše uzavřeným presbytářem, k němuž přiléhá na východě sakristie, v patře opatřena hranolovou věží. Střechy sedlové, taškové, na věži nízká stanová střecha s plechem. Průčelí lodi, presbytáře i sakristie napojené mělkou konkávní křivkou, člení vysoký římsou ukončený sokl na kterém spočívají dvojice pilastrů nesoucí vlys a hlavní římsu; na ní v šíři příčné lodi spočívají trojúhelné tympanony. Okna s půlkruhovými záklenky mají ploché, na nárožích vykrajované rámy s klenáky, portály do lodi a do sakristie mají kamenná ostění s ušima. Západní průčelí člení svazkové pilastry ve 3 pole, jejich římsové hlavice nesou vlys a zalamující se hlavní římsu, na níž spočívá volutový dvoudílný štít s konkávními křídly. Jeho plochu člení ploché rámování a předložené pilastry nesoucí ukončující tympanon doplněný koulemi. Na nárožích jsou kamenné pyramidy. V ose štítu je mělká nika pro sochu. V přízemí západního průčelí je vstupní portál s kamenným ostěním, nad ním okno obdobné oknům boční fasády. Těleso hranolové věže nad sakristií člení nárožní pilastry, nesoucí vlys a římsu nad středem do půlkruhu vypnutou. Okna mají kamenná ostění.