městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v západním závěru náměstí Svobody, o čtyřech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá eternitovými šablonami. Přízemí s kamenným soklem, ve druhé ose zprava obdélný vstup s kamenným ostěním s nadsvětlíkem a rytou lištou po obvodu a s naznačenými uchy. Dveře novodobé dvoukřídlé dřevěné zčásti prosklené. Ve zbylých osách obdélná šestitabulková okna, v líci zdiva, s nízkými podokenními římsami, orámovaná hladkými šambránami s uchy. Okna vlevo sdružená ve společné šambráně. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná šestitabulková, v líci zdiva, orámovaná hladkými šambránami s uchy, přičemž okna vlevo sdružená ve společné šambráně. Průčelí ukončeno korunní římsou krytou bobrovkami. Štít trojúhelný zděný omítaný, o třech osách. Ve střední ose okno, vzniklé dozděním parapetu, ukončené nízkým segmentem oblouku, křížem členěné, za lícem zdiva. Na stranách po jednom malém obdélném okenním otvoru. Pod vrcholem štítu jeden malý okenní otvor. Mírný přesah střechy lemován břidlicí. Dvorní průčelí hladké, hrubě omítané, o čtyřech osách. V pravém nároží opěrák ukončený v úrovni přízemí. V přízemí pět os (2-3). V levé krajní ose čtvercový zamřížovaný okenní otvor koupelny, vedle malé obdélné okénko WC. Ve třetí ose zleva obdélný vstup s dvoukřídlými novodobými zčásti prosklenými dveřmi s nadsvětlíkem. Ve dvou osách vpravo dvě obdélná okna, s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva. V patře čtyři okenní osy, okna obdélná, s ventilačkou a poutcem, za lícem zdiva. Štít nízký zděný hrubě omítaný, neoddělený, o dvou osách. Okénka obdélná nečleněná, v líci zdiva. Střecha v krátké části do dvora nižší, pokrytá plechem.