městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, v jižní frontě náměstí Svobody, o třech osách, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová, se štítovou orientací do náměstí, pokrytá plechem. Průčelí do náměstí s nárožními mělce hladce pásově bosovanými lisénami. V přízemí široký novodobý výkladec, ve středu s obdélným vstupem na dvou kamenných stupních. Dveře jednokřídlé novodobé z horních dvou třetin prosklené, za lícem zdiva. Nad výkladcem přímá prostá římsa krytá plechem. Vlevo výkladce obdélný vstup na dvou stupních, dveře novodobé dřevěné jednokřídlé v horních třech čtvrtinách prosklené, s nadsvětlíkem, za lícem zdiva. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. V patře tři okenní osy (1-2). Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi se štukovými plastickými závěsy, okna orámovaná šambránami po obvodu s lištou, nadpražní římsy profilované, segmentem oblouku vzedmuté a pod nimi vloženy plastické štukové mušle a zkřížené ratolesti. Patro ukončuje profilovaná korunní římsa. Na korunní římsu dosedá zděný omítaný štít, v polovině výšky rozdělený horizontální profilovanou římsou. Spodní část o třech okenních osách (1-2), na stranách s volutami příkře stoupajícími mírným segmentovým vykrojením. Okna obdélná šestitabulková, za lícem zdiva, s podokenními římsami, orámovaná šambránami po obvodu s lištou a v nadpraží s klenákem. Horní polovina štítu trojúhelná, na šikmých stranách s profilovaným orámováním. Ve střední ose štítu šestitabulkové okénko v líci zdiva, s podokenní římsou, orámované šambránou s lištou. Dvorní průčelí o dvou osách, hrubě omítané, od nároží k čp. 49 vybíhá kolmo od průčelí úsek hrubě omítané zdi kryté plechem. Vlevo obdélná hladce orámovaná novodobá okna. Vpravo v přízemí obdélný vstup s novodobými jednokřídlými zčásti prosklenými dveřmi, otvor hladce orámovaný. Vlevo vstupu přiléhá úzké hladce orámované okno. V patře velký tvor s novodobou výplní tvořenou ocelovým proskleným rámem. V úrovni štítu novodobá přístavba s velkým tvorem s novodobou výplní tvořenou ocelovým proskleným rámem. Vlevo přečnívající část na způsob arkýře, z boku obdélný vstup.