městský dům

Jednopatrový zděný omítaný nárožní dům, na obdélném půdorysu, o 4x5 osách. Střecha sedlová jednostranně polovalbová, pokrytá eternitovými šablonami. Střecha od střechy sousedního domu oddělena požárním štítem navýšeným nad úroveň střechy. Východní podélné průčelí, do kostelní ulice, o pěti osách, na nízkém hrubě omítaném soklu, členěno vysokým pilastrovým řádem. Pilastry s hladkými dříky a toskánskými hlavicemi nesou hladké kladí na nějž dosedá korunní římsa. Ve třetí ose od severu obdélný vstup s kamenným ostěním s uchy a po obvodu s lištou, v nízkých soklících rytá zrcadla s čtvrtkruhově vykrojenými rohy. V nadpraží klenák s rytým mariánským monogramem a pod ním letopočet 1738. Na nadpraží kamenného ostění dosedá štukový nadpražní nástavec ukončený profilovanou zalomenou římsou, v hladkém poli nad klenákem kolorovaný štukový květ. Dveře dvoukřídlé dřevěné profilované. Ve čtvrté ose okno zcela zaslepeno, v páté ose obdélné nečleněné okno, za lícem zdiva, orámované prostou šambránou. Ve zbylých osách přízemí a patra obdélná křížem členěná okna za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Původně šestitabulková špaletová okna, v líci zdiva, s podokenními římsami a orámovaná profilovanými šambránami. Jižní průčelí do Kostelního náměstí o čtyřech okenních osách, členěno vysokým pilastrovým řádem. Pilastry s hladkými dříky a toskánskými hlavicemi nesou hladké kladí na nějž dosedá korunní římsa. Okna obdélná křížem členěná, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Původně šestitabulková špaletová okna, v líci zdiva, s podokenními římsami a orámovaná profilovanými šambránami. Okno v krajní východní ose přízemí slepé. Na korunní římsu dosedá zděný omítaný pološtít, po obvodu římsovitě orámovaný, o třech okenních osách. Okna ukončena segmentem oblouku, křížem členěná, za lícem zdiva, orámovaná prostými šambránami. Okno ve střední ose vzniklo dozděním parapetu půdního otvoru s dvířky. Střecha ukončena polovalbou. Západní podélné průčelí do nevelkého dvorku, hladké, hrubě omítané. V přízemí čtyři (2-1-1) a v patře tři (2-1)osy. V severní části průčelí, k čp. 120, v přízemí ve třech osách obdélná dvoukřídlá okna, nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Ve čtvrté ose obdélný vstup s jednokřídlými novodobými dveřmi. V patře tři okenní osy, okna obdélná dvoukřídlá nečleněná do tabulek, za lícem zdiva. Vjezd do dvorku novodobými dvoukřídlými vraty u jihozápadního nároží.