zřícenina hradu Pustý zámek

Na základě rozboru historických pramenů byla lokalita Pustý zámek spojena s historickým pojmenováním Fredevald (nikoliv Kamenice). Lokalita je tvořena relikty zdiva původního opevněného sídla založeného na vysokém skalnatém ostrohu nad říčkou Kamenicí, přičemž samo umístění znamenalo dostatečnou fortifikační funkci. Areál byl původně opevněn pouze příkopem a obvodovou hradbou na severovýchodním (schůdném) svahu s lehčím (zřejmě dřevohlinitým) opevněním v některých dalších přístupových partiích. Areál opevněného sídla měl patrně dva oddíly - horní a dolní - s interpretovatelnými třemi zděnými stavbami v rámci opevnění. Jako materiál byl použit místní kámen, oboustranně lícovaný a pojený na maltu. Vzhledem k minimu písemných pramenů došlo k datování vzniku lokality na základě archeologických nálezů do závěru 13. století a její zánik do poloviny 15. století.