sýpka

Mohutná kamenná dvoupatrová budova na obdélném půdorysu. Delší průčelí mají po pěti okenních osách, kratší po dvou, drobná větrací okénka mají tvar ležatého obdélníku v kamenném ostění, jsou opatřena jednoduchými železnými mřížemi (některá z nich v současné době zazděna). Vchod ze severní strany takřka čtvercový, také v kamenném ostění (byl opatřen dřevěnými svlakovými dveřmi z fošen skládaných šikmo do klasu). Střecha mansardová s pálenou krytinou, ve vikýřích s pultovými stříškami umístěna čtvercová okénka s dřevěným ostěním (ve spodním patře půdního prostoru na delších stranách tři vikýře, na kratších dva, v horní části půdního prostoru po jednom vikýři na kratších stranách). Fasáda hladká, ukončená profilovanou římsou. Na jednom užším průčelí je hladký kamenný opěrák.