kostel sv. Jiří

Kostel stojí jako solitér při východním okraji náměstí. Podélné orientované jednolodí s mohutnou hranolovou věží před západním průčelím, užším polygonálním presbytářem, severní sakristií a předsíní, přiléhající k jižní straně lodi. Střechy jsou sedlové, nad závěrem valby, na sakristii střecha pultová, krytina: plech; na věži oplechovaná převýšená zvonovitá báň. Předsazený sokl opatřený hrubou omítkou. Průčelí lodi jsou hladká, na volných nárožích provedená v hrubé omítce kvádrová bosáž, okna lomená v zešikmených špaletách, v severní zdi drobné obdélné okno s hlubším kolmým ostěním. Presbytář má stěny členěné pouze jednou odstupněnými opěrnými pilíři, kvádrovanými v hrubší omítce, a vysokými okny s lomeným záklenkem v nálevkovitých omítnutých špaletách; do půdy ústí 4 úzká obdélná okénka. Pětipatrová věž má bosované přízemí, patra jsou hladká, oddělená dvěma kamennými kordonovými římsami, na nárožích opatřena štukovou bosáží. V ose západního průčelí jednoduchý pravoúhlý portál s lištou, nad ním oplechovaná půlkruhová markýza. Nad vstupem v patře poměrně velké hrotitě ukončené okno s kružbou s jetelovými listy. V jižní stěně 1. patra a ve 2. a 3. patře drobná obdélná okna, okna 4. patra mají půlkruhové záklenky v kamenných ostěních s lištou. V posledním podlaží na Z a V kruhový plechový ciferník. V JV rohu věže při terénu zazděna osmiboká žulová křtitelnice. Sakristie na lichoběžníkovém půdorysu, SZ nároží pokrývá kvádrová bosáž v hrubé omítce.