vojenské opevnění Řešanov

Lokalita na vrcholku kóty 585 zaujímá celý podlouhlý skalnatý hřbet. Skála se místy dostává nad povrch, zejména v S části. Opevnění je tvořeno 2 částmi, vyšší S a o něco níže položenou J částí, obě jsou odděleny mírným sedlem. S část s prudšími S a V svahy je od Z opevněna šikmo do svahu vedoucím příkopem a vnějším valem (cesta?), pod SV a S srázem je výrazná terasa, obklopující tento konec lokality. Na úpatí Z svahu a na J konci S části jsou zřetelné terénní nerovnosti, snad zbytky objektů či jiných zemních zásahů. J, níže položená část opevnění má rozlehlejší plochu, která je opět výrazně poznamenána zemními zásahy, které mohou pocházet jak z doby existence opevnění, tak i z doby pozdější. J okraj této plochy je vymezen skalním hrotem, za nímž lokalitu z J obklopuje příkop a val, členěný v pravidelných rozestupech zářezy pro palné zbraně. Z okraj J části je vymezen jen hranou terasy. Lokalita je pokryta smíšeným lesem a křovinami.